tisdag 26 april 2011

Och däremellan kommer fasta

 Jag passade på att ta några dagars datorfasta i samband med påskhelgen. Det kändes renande. För er som känner er alldeles hjälplöst ouppdaterade om vår familjs göranden kommer här som kompensation ett matigt bildspel. Här ovan ser ni skärtorsdagmorgonens skörd i kvarteret. Fett med snask till våra två påskkärringar.
 Sen bar det av till Rättvik. Med oss hade vi nybrända "Påskskivan 2011", del tre i vår familjebilskivesamling efter sommarsuccéerna "Skåne 2010" och "Lettland 2011". Denna gång saknades tidigare dominanter som Justin Bieber, Amy Diamond och Marit Bergman helt. I stället bjöds det stor dominans av årets melodifestival, uppblandat med Annika Norlin, Jujja Wieslander, Damien Rice och andra genier.
 Frun och jag tog in på hotell ett par nätter, medan barnen fick bo hos mormor och bonusmorfar. Det var super.
 På långfredagen lät vi Görgen på Höjden laga maten åt oss. Det blev mjölkbakad gös med risotto, hummerklo och sparris. Och så ett fint Ripasso på det. Allt var jättegott, utom möjligen gösen som var godare på pappret än i munnen.
 När vi kom tillbaka till barnen hade de fått nya kläder allihop. Mormorn tar sitt ansvar när föräldrarna vägrar shopping. De hade även fått sin andra rejäla dos godis, eftersom påskharen hade varit på besök. Bäbin fick dock vindruvor. Även mormor kan sin sockerdebatt.
 Det lektes även utomhus. Både stora och små fick vara med.
 På påskafton kom den äldsta generationen. Bäbin tog genast sin gammelmormor och gammelmorfar till hjärtat och spexade och imponerade med matlust och glatt humör.
 Efter välmatad påskmiddag drog jag och frun tillbaka till hotellet där vi käkade vindruvor och grät till den formidabla feel good-indierullen "Juno".
På påskdagen var påskharen framme ännu en gång. Det blir svårt med godisavvänjningen. Bäbins ägg låg svåråtkomligt i ett stenröse, men var värt att kämpa för. Vindruvor är alltid vindruvor, som hon brukar säga.

Inga kommentarer: