tisdag 17 maj 2011

Lovsång i kjol

"Den som är född med penis skall icke bära kjol under lovsång" (Lukas 14:10)
Eller nej. Så står det ju inte alls. Jesus lär ju ha varit en vidsynt kille som tyckte att man var värd och viktig hur man än var. Och som gärna bar klänning själv.
Så tolkar i alla fall Edgar sin bibel. Han är en mycket modig, mogen och begåvad 15-åring som gillar att ha kjol och klänning ibland. Dessutom är han med i Pingstkyrkan och eftersom han tycker att det banne mig inte går i linje med Jesus vilja att inte få vara den man är så har han gett sig den på att "reformera kyrkan" i stället för att gå den enkla vägen och bara sjappa. Han skriver själv om det i sin blogg. Hans stolta mamma, sociala mediekändisen Mymlan, skriver också om det. Liksom pastorn i församlingen, som i ärlighetens namn inte är så fundamentalistiskt seg i kolan som man kan tro vid första anblicken.
Ett mycket glädjande ljus i detta mörker av knivskurna balettkjolsklädda dagisbarn och sorgligt kortsynta tidningsutgivare.

1 kommentar:

Snokis sa...

Det är verkligen märkligt att ett klädesplagg kan provocera så oerhört mycket på en person och vara helt normalt på en annan.