tisdag 21 juni 2011

Att skiljas är att dö en smula

Det är sannerligen avskedsdagar. M sa hejdå för evigt till läraren och ett helt gäng klasskamrater i torsdags (hon får bara behålla några när hon börjar trean). L slutade ju förskolan officiellt i onsdags, men vi har sprungit där lite så där varannan dag sen dess eftersom vi lider av sån svår separationsångest och har så många blommor att dela ut. Och i dag fick bäbin gå för sista gången på sin roliga öppna förskola. De flesta gamla kompisarna har redan hunnit sluta och fröken Tina var inte där, så det blev inte så känslosamt. Men skönt att få ett tydligt avslut i alla fall.
Och för Norrköpings kommun kommer det nog att bli ett ekonomiskt uppsving. Öppna fs-fikat kostar 15 kr per familj och då ingår hur mycket macka och kaffe man vill ha. När både bäbin, L och jag är med skulle jag gissa att vi klämmer polarkakor för uppskattningsvis ett par hundra.
Å andra sidan ska både bäbin och L från och med i höst äta varje dag på kommunens bekostnad, så de lär nog få lägga ner nån skola eller nåt för att få det att gå runt.

Inga kommentarer: