torsdag 2 juni 2011

Kvalitetsdag

Eftersom alla var lediga, frun bortrest och bäbin för tillfället inte går att ha i möblerade rum packade vi våra 16 pannkakor och åkte till Söderköping. Barnen blev hungriga så fort vi kom fram, så matsäcken gjordes åt bums. Inget blev över.
Huvudmålet med vårt besök var att spana in de kända miljöerna från Madicken-filmerna, men det var lättare sagt än gjort. Turistbyrån var stängd så vi fick strosa runt på måfå och försöka hitta små broar och annat som såg så där genuint Astrid Lindgren-aktigt ut. Den här affären tyckte vi till exempel var ganska madickig.
Sen åt vi glass. Men eftersom det var ungefär tio grader kallare i Söderköping än i Norrköping så hade vi klätt oss för kallt. Lite molokna gick vi till bilen för att lämna plejset klart tidigare än vad jag hade tänkt.
En plötslig ingivelse fick mig att svänga vänster i stället för höger när vi skulle ut ur Sörping, och då hamnade vi på ett gammalt slott. Så då stannade vi där i några timmar i stället. Där var det jätteroligt och mycket varmare.
Barnen kunde bland annat klättra på ett fullständigt livsfarligt vis.
Och krypa i fängelsehålorna.
Det var helt perfekt att leka kurragömma där.
Och visiten avslutades med att de två stora framförde den nyskrivna pjäsen "Ronja och Ylva-Li". (Obs, stuntman! Prova inte detta hemma!)
Först i bilen upptäckte jag att bäbin hade snott med sig en bunt genuint 1200-talstegel. Snyggt!
Efter en lite besviken inledning blev det hela till slut en toppendag. Till helgen vill barnen åka tillbaka, fast nu med sovsäckar. Vi får se hur det blir.

Inga kommentarer: