onsdag 26 januari 2011

Bäbins badhusdebut

När vi kom till badhuset var det lång, lång kö, eftersom fler än jag tydligen hade fått reklambiljett på posten och insett att får man nåt gratis så tar man det vare sig man är sugen eller inte. Bäbin sov sig igenom kön, men sen vaknade hon.
Det första som hände i omklädningsrummet var att jag upptäckte att jag hade glömt att packa blöjor (varje gång jag kollar i skötväskan ligger det ca tre blöjor där, men nu låg det noll bara för att jag inte hade kollat). Det andra som hände var att bäbin kissade en stor pöl på golvet. Det tredje som hände var att bäbin kissade en ny stor pöl på golvet, samt på sin body, när jag just hade lyckats få bort den första pölen.
Sen gick vi och duschade och sen in till själva badet. Bäbin mötte Croco Islands varma vatten med sund skepsis. Först ville hon bara sitta, vilket gick bra så länge hon hade rak rygg och stängd mun. Sen gick hon med på att stå lite, men vägrade ta ett steg för att förflytta sig. Hon var mycket allvarlig.
Efter hand smälte hon dock mer och mer och sista kvarten var det mycket, mycket roligt. Hon klättrade gång på gång upp för trapporna till den stora rutschkanan och hade hon bara fått hade hon kastat sig ner alldeles själv. Men jag tyckte allt att det var bra med lite vuxenkontroll eftersom hon redan hade fått i sig mer än nog av det klorstinna bäbisvattnet.
Tyvärr ansåg jag att vi både hade en p-biljett och en lunchtid att passa, annars hade hon gärna badat än i denna stund. Ja, det var sannerligen en härlig förmiddag.

2 kommentarer:

Snokis sa...

En gång för väldigt länge sen bajsade L i den gula rutschkanan i Croco Island. Det har nog sköljts bort nu, men det är i alla fall ett fint minne.

Erik W sa...

Eftersom jag hade haft det så snårigt med blöjglömska och dubbelkissning började jag fundera på nästa steg. Jag kom fram till att det antingen skulle vara bajsning i vattnet med läckande blöja eller att skåpnyckeln skulle trilla ur fickan och försvinna. Jag tror dock att det sistnämnda skulle vara ännu värre. Hur var det när det där hände? Stängde de av hela CI? Eller smet du bara därifrån illa kvickt utan ett pip?
Och så vill jag påpeka för övriga läsare att när Snokis skriver L så menar du inte min L, utan sin. Så att säga. MDKIBF.