måndag 28 mars 2011

Dagens skörd

I dag började jag 36-års, som det heter. Eller "nu har jag haft körkort i halva mitt liv"-dagen. Fina familjen grattade med en bunt antikonsumtionsgåvor på morgonen. Det blev en bättre skörd än jag vågat hoppas på, med fokus på upplevelser.

Från bäbin: biokort. Om hon även fixar barnvakt till sig själv räcker det till både mig och frun.
Från de två stora: fotbollsbiljetter till valfri match med stans nyblivna allsvenskar. Förmodligen när de möter Helsingborg i juni. Och M och L ska så klart följa med.
Från frun: pengar för den gitarr jag fick i förskottspresent i januari, men som jag betalade då.

Och för er som undrar hur man kan köpa en gitarr när man har köpstopp vill jag bara säga att jo, jag skäms lite, men har ändå följande att anföra till mitt försvar:
1. Jag blev hastigt och lustigt med band i början på året, och det hade känts snöpligt att behöva säga nej till det med hänvisning till att jag inte har nåt instrument. Och med lite god vilja går det att se gitarren som ett arbetsredskap, vilket känns mer okej än nöjesprylar.
2. Gitarren var begagnad.
3. Där i början på januari var vi inte offentliga med vårt köpstopp och då kändes det inte lika mycket som en tävling, utan mer som en intern tankeställare och därför mer okej att ha lite lösare regler.

2 kommentarer:

Snokis sa...

Grattis! Enligt min erfarenhet är det mycket bättre att gå i 36-års än att vara 35.

grobianhannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.