torsdag 10 mars 2011

Hål

Vi har alltid hållit fanan högt när det gäller barnens sockerintag. Godis på lördagar, kalas och jul. Ingen kräm eller fruktyogurt till mellis. Ingen läsk eller saft om det inte är party eller sjukdom.
Därför kändes det överraskande när L var hos tandläkaren i dag och det visade sig att hon hade början till ett hål på en tand. Och jag kände att jag genast gick i försvarsställning. Vi är ju asduktiga. Då får man inga hål.
Men tydligen gör vi inte tillräckligt. Sockerintaget känns fortfarande rätt rimligt, men vi får bli lite ambitiösare med tandborstningen. Verkligen borsta varje hörn av munnen, inte missa morgonborstningen på helgerna vilket jag har en känsla av att vi gör ibland när jag och frun tror att den andra har tagit ansvar.
L fick dock inget trauma. Hon var mest nöjd med att hon var så duktig att hon fick två presenter av hygienisten. Och att hon var så stor att hon valde bort "det barnsliga Barbie-klistermärket".

1 kommentar:

Hillalilla sa...

Har man anlag för att få karies så spelar det ingen roll hur duktig man är, man kan ändå få hål ändå. Och andra kan slarva hur mycket som helst och aldrig få ett hål. Så känn dig inte som en dålig förälder, även om det är lätt när alla tandläkare förenklar sanningen till att hål=slarver.