söndag 24 oktober 2010

Barda i trädgården

Föräldratips för den som vill få innesittande barn att komma ut men inte anser sig ha råd att hålla på och leka med dem i tid och otid: Gör trädgårdsarbetet till en lek!
I dag lekte vi Barda, känt och mycket läskigt barnlajv på Barnkanalen. Jag var Karl, då jag har en naturlig fallenhet för hans mjukväsande västgötska. Den s k portalen dök upp mellan äppelträden och ut kom "Häxan Maria" och "Trollkvinnan Lábrador" (med betoning på första a:et). HM och TL fick olika uppdrag såsom att "hitta kristallen som har blivit förvandlad till en helt vanlig sten". Karl bistod genom att samla magiska löv med sin lans (kratta), stuva undan sommarlägret (studsmattan) och låsa in hästarna (cyklarna). Sen frös Trollkvinnan Lábrador om tårna och Häxan Maria tappade byxorna så då gick de in. Karl stannade kvar ute och försökte hitta Bellawyn i varmkomposten, men där gick han bet.

2 kommentarer:

Mollan sa...

Hej! Jag är ny läsare på din blogg, hittade den idag på pappabloggar =). Vilken bra idé att göra en egen version av Barda, att jag inte tänkt på det!!! Blir absolut det när trädgården ska städas i morgon ;)

Erik W sa...

Just Barda funkar i många sammanhang. Om man dessutom vill att de ska hjälpa till krävs det dock noggrann och snillrik planering. De är väldigt bra på att genomskåda bluffen.
Tack för att du läser!